Kies zeker voor Latijn als je

  • belangstelling hebt voor taal, literatuur, geschiedenis, kunst, mythologie, etc.
  • je wil verdiepen in de Romeinse (en zelfs Griekse) cultuur en de invloed ervan op onze westerse samenleving.
  • kritisch wil leren omgaan met informatie: wat we lezen van de antieke auteurs mag je niet zomaar als waarheid aannemen.
  • openstaat voor uitdagingen.
  • een portie gezond verstand hebt.

Inhoud poolvak Latijn

Tijdens de lessen Latijn krijg je een waaier van teksten, cultuur, grammatica en vocabularium. Je zal dus je doorzettingsvermogen nodig hebben om je tanden te zetten in dit ruime aanbod, maar je wordt er zeker voor beloond.
Zo is je kennis van Latijnse woordenschat en tekstanalyse een waardevolle basis om de moderne talen makkelijker te leren. Daarnaast train je je geheugen en leer je gebruikmaken van mnemotechnische hulpmiddeltjes. Je leert stap voor stap werken, analyseren en logisch redeneren, vaardigheden die ook belangrijk zijn bij andere vakken en in het latere leven.

In de derde graad biedt de school de richting Latijn-wiskunde aan. Naast het poolvak Latijn is wiskunde dan een poolvak (zie ook studieprofiel wiskunde)

En daarna?

Met de studies van Latijn achter de kiezen, ben je degelijk voorbereid op zowel universitaire als niet-universitaire vervolgopleidingen. Je hebt een ruime keuze uit mogelijkheden: (kunst)geschiedenis, lerarenopleiding, rechten, talen, enz. Aansluitend op de wiskundige component kan je kiezen voor ingenieurswetenschappen, computerwetenschappen, architectuur, wiskunde, enz.

 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Ons eerste en tweede jaar zijn helemaal volzet. Wenst u een afspraak te maken voor een inschrijving voor het derde...

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.