Onze economie heeft ondernemers nodig! Ondernemers zijn de drijfkracht van onze economie omdat ze zorgen voor werkgelegenheid, welvaart, innovatie en persoonlijke groei. Dat laatste is een belangrijke factor, niet iedereen wordt met het ondernemers-gen geboren, maar het kan wel zijn dat je het voelt kriebelen om verder te studeren in een economische richting of een eigen project op te starten. Dan is “Go4ondernemerschap” iets voor jou.

Deze module bestaat uit twee delen, in het eerste deel bekijken we wat er nodig is om een onderneming te starten. Welke vaardigheden, attitudes, waarden,… je al bezit en welke nog bijgebracht moeten worden. Hier passeert ook een streepje theorie omdat er een aantal formaliteiten zijn binnen een onderneming waar je niet omheen kan.

Het tweede deel is specifiek bedoeld om je zin voor initiatief, creativiteit en/of verantwoordelijkheidszin aan te wakkeren. Dit gebeurt door de theorie om te zetten in praktijk. De ideeën van de eerste module worden omgezet in een mini-onderneming waarbij je zelf verantwoordelijk bent voor de opbouw, behoud, groei en winst van de onderneming.

Klinkt dit allemaal als muziek in de oren? Schrijf je dan in voor deze module en wie weet ben jij de ondernemer van morgen!

Lesgever: mevr. Scheerlinck

 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. De inschrijvingen...

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.