Het einddoel is een film maken. Waarover? Dat kiest elk groepje zelf. Het kan een informatieve film worden in het kader van je onderzoeksopdracht bijv., een documentaire of waarom geen romantische film? Voor je het weet word je genomineerd voor een Golden Globe of een Oscar :)

Kennis en vaardigheden gaan hand in hand in deze module. Je doet enige achtergrondkennis op over de geschiedenis en de techniek van het film maken. In het filmmuseum in Brussel leer je meer over de geschiedenis van de film. Door het bekijken van een selectie van kwaliteitsfilms leer je een aantal tips en trucs om een goede film te maken zoals filmperspectieven en speciale effecten.

Maar ook aan je vaardigheden als filmregisseur wordt gewerkt. Je leert stapsgewijs alle technieken die nodig zijn om een filmproject tot een goed einde te brengen: van een filmplan opstellen en een scenario schrijven naar het uitwerken van een shortlist om vervolgens een aantal scènes te filmen en te monteren met de iPads van de school.

Een mini-filmfestival mag als afsluiter niet ontbreken: leren uit, genieten van of lachen met onze eigen filmproducten. Om naar uit te kijken!

Lesgever: dhr. Dries Uyttenhove

 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. De inschrijvingen...

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.