• Voor leerlingen die in het HO een (wiskundig-)wetenschappelijke richting willen studeren
  • Enkel voor leerlingen uit 6 WEWI LAWE MTWE ECWE SPWE LAWI ECWI

Wil jij deelnemen aan het ingangsexamen arts-tandarts? Zijn farmaceutische wetenschappen iets voor jou? Heb je het bloed van een bio-ingenieur? Heeft de zwaartekracht geen geheimen voor jou?

Ben je bovendien benieuwd over welke vaardigheden een student hoger wetenschappelijk onderwijs best beschikt? Dan is deze vrije ruimte iets voor jou! Tijdens de lessen gaan we dieper in op de verschillende studiemogelijkheden binnen het wetenschappelijke vakgebied, de verschillen tussen universiteiten en hogescholen en het eventuele beroepenveld nadien.

We focussen ons ook op het leren nemen van (wetenschappelijke) notities, leren begrijpen en analyseren van wetenschappelijke artikels, ….

Uiteraard is er ook een grondige herhaling van een aantal items uit de biologie, chemie en fysica die in de afgelopen 2.5 jaar aan bod kwamen. Wie wil slagen voor het ingangsexamen zal deze leerstof immers opnieuw moeten beheersen, maar in bijna alle wetenschappelijke richtingen vormen deze vakken de basis.

Tot slot nodigen we ook gastsprekers uit, mensen die op dit moment verder studeren of werkzaam zijn in een wetenschappelijk gericht bedrijf (dit jaar mochten we bijvoorbeeld de CEO van Pilz, roboticabedrijf ontvangen).

Lesgever:  mevr. D. Selis

 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. De inschrijvingen...

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.