In de module “Sportmix” willen we jullie kennis laten maken met sporten die tijdens de reguliere uren lichamelijke opvoeding - omwille van tijdsgebrek of het niet ter beschikking hebben van het sportspecifieke materiaal - niet of bijna niet aan bod kunnen komen.

De bedoeling is dat jullie in elk van de aangeboden sporten worden geïnitieerd. Er wordt steeds een minimum aan technische bagage meegegeven. Dit in afwisseling met leuke, gevarieerde spel-, oefen- en estafettevormen moet er voor zorgen dat jullie na 2 à 3 sessies de aangeboden sport onder de knie hebben en vervolgens een individuele of groepsprestatie kunnen neerzetten.

Doordat elke sport maximum 3x aan bod komt, genieten jullie in deze module een zeer gevarieerd aanbod en zullen jullie met tal van sporten kennis kunnen maken.

Uiteraard is het de bedoeling dat jullie tijdens deze sessies veel plezier beleven, maar de module enkel om deze reden kiezen, is onvoldoende. “Sportmix” richt zich naar gemotiveerde, leergierige leerlingen die beschikken over een gezonde portie doorzettingsvermogen én bereid zijn om een grote inspanning te leveren om de (basis)technieken van de sport onder de knie te krijgen. Als je je inschrijft voor deze module, dan ben je ook bereid om je voor ALLE sporttakken in te zetten.

Omdat we steeds gebruik zullen maken van externe accommodatie en van sportmateriaal dat we moeten huren, dienen jullie voor deze module een financiële bijdrage te leveren. Reken op maximum 75 euro voor de volledige module. Dit komt neer op maximum 5 euro per namiddag (x 15 namiddagen). Dit bedrag dient wekelijks contant betaald te worden.

Sporten die op het programma staan: Muurklimmen, squash, tennis, spinning, beachvolleybal, bowling, waterpolo, zelfverdediging, frisbee, rugby, ….

Lesgever(s): dhrn. Christof Maes en/of Klaas Van den Bossche

 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. De inschrijvingen...

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.