Doelgroep
Wanneer je Spaans kan spreken kun je wereldwijd met ongeveer 500 miljoen mensen communiceren. Bedenk hoeveel carrièremogelijkheden je dit geeft. En als je wil reizen naar Spanje of Latijns- Amerika zal een beetje kennis van de Spaanse taal je een eind op weg helpen.

Dus droom je ervan om te zingen en te keuvelen in de taal van Shaquira, Penelope Cruz en Iker Casillas, krijg je het helemaal warm van de Spaanstalige muziek, gedichten, kunst en cultuur, wil je te weten komen wat tapas eigenlijk zijn, hoe Spanjaarden oudejaarsavond vieren en wie in afwezigheid van Sinterklaas de geschenken bij de Spaanse kindjes brengt? Kortom, wil je ondergedompeld worden in een Spaans taal- en cultuurbad?

Twijfel niet langer, want dan is de module “Spaanse taal en cultuur” echt iets voor jou. Door Spaans te kiezen, zal er een nieuwe wereld voor je opengaan, zowel letterlijk als figuurlijk. Spaans leren is immers niet alleen steeds belangrijker geworden op gebied van internationale economie, het geeft je ook toegang tot een bloeiende literatuur, een breed culturele geschiedenis en een fascinerende actualiteit. De Spaanse passie voor het leven is besmettelijk en wanneer je eenmaal begint met de taal te leren en kennismaakt met de cultuur, wil je nooit meer stoppen.

Inhoud en methode
Aan de hand van praktijkgerichte dialoogjes, themasites, beeld- en geluidsmateriaal maken jullie kennis met de Spaanse taal. De nadruk ligt op het communicatieve, zodanig dat jullie op het einde van de module over een zekere basis beschikken om jullie in reële situaties uit de slag te trekken. Ook het culturele aspect komt ruim aan bod d.m.v. film- en muziekfragmenten, authentiek tekst- en beeldmateriaal. De evaluatie gebeurt op permanente basis.

Lesgever: Veerle De Cock volgde de opleiding licentiaat vertaler – tolk Frans - Spaans te Gent.

 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. De inschrijvingen...

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.