Vraag jij je ook vaak af wat anderen ertoe brengt om zich op een bepaalde manier te gedragen?

Tracht je soms ook hun gevoelens en gedachten te achterhalen en op die manier hun gedrag te voorspellen en te beïnvloeden?

Psychologen doen eigenlijk hetzelfde ….

In deze module bespreken we echter niet enkel ‘het normale’ functioneren, maar boeit ons vooral het ‘anders’ zijn. Op een actieve, speelse manier en op basis van jullie inbreng gaan we op zoek naar de verschillende bestaande psychische ziektebeelden (schizofrenie, anorexia en boulimia nervosa, obsessief compulsieve stoornis, angststoornissen, ADHD, Borderline, autisme spectrum stoornissen, hypochondrie, depressie, verslaving, …).

Via video- en audiofragmenten, getuigenissen, concrete voorbeelden,gastsprekers, inleefprojecten… tracht deze module jullie te doen inleven in de leefwereld van psychische problemen.

Ben je bereid om jouw gewone denken, handelen en voelen opzij te zetten en de wereld te ervaren vanuit een andere hoek? Trekt het je aan om inzicht te verwerven in het afwijkende? Dan is deze module iets voor jou …

Lesgever: 

 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. De inschrijvingen...

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.