Je leeft in het Europa van vandaag. De tijd dat ieder op zichzelf leefde is allangvoorbij. In het moderne Europa “zonder grenzen” doen wij zaken met allerlei landen, en niet het minst met Duitsland. In veel Belgische bedrijven zitten ze dan ook te springen om personeel dat een mondje Duits kan.

Voor 100 miljoen Europeanen is Duits de moedertaal. Daarmee schopt de taal van Goethe het tot de meest voorkomende moedertaal in Europa.

In de module vrije ruimte Duits leer je meer over de Duitse taal en cultuur. Duits heeft de naam moeilijk te zijn, maar daar laten wij ons niet door afschrikken. Stapsgewijs ontdekken we deze nieuwe taal aan de hand van beeld- en geluidsmateriaal, praktijkgerichte dialoogjes, boeiende teksten …

Deze lessenreeks maakt je wegwijs in de meest voorkomende taalsituaties. Omdat de Duitse taal aanleunt bij het Nederlands zal je verbaasd zijn over je vordering en bagage na het afwerken van deze module.

En als je wil weten wat Jean-Marie Pfaff beter had gezegd in plaats van “Blau is mein lieblingskleure”, dan zijn deze lessen Duits zeker iets voor jou.

Lesgever: Mevrouw Sarie Moens

 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. De inschrijvingen...

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.