Een collectief dat sociale media gebruikt als voornaamste troef om te communiceren

EUH?


Je Smartphone heb je altijd bij de hand. Instagram en Facebook zijn je niet vreemd. Je gebruikt Pinterest om inspiratie op te doen. Je leest je Twitter tijdens de koffie. Je Spotify staat altijd aan tijdens schrijfwerk voor school. Je Whatsappt je vrienden om af te spreken. WeTransfer is om de kwaliteit van je bestand te behouden. De Cloud is echt. De kracht van het beeld is voor jou belangrijk. PC no way, Macbook oh yeah… Blogger, vlogger… I love Vimeo! Een tablet is een handige tool. Mifi is mijn Wifi. Je hebt altijd dat gevoel dat je informatie wil delen met de wereld. Misschien ben jij wel een ‘Digital Nomad’?

digitalnomads1

Ok, get to the point!
Eerst en vooral wil ik je toch even het begrip van “Digital Nomad” verklaren.

Wikipedia geeft de volgende verklaring.
Digitale nomaden zijn personen die het internet gebruiken om hun werk locatieonafhankelijk uit te voeren. Tegelijkertijd leven ze een "nomadisch" bestaan door veel te reizen en op die manier optimaal gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen. Doordat een degelijke internetverbinding slechts een van de weinige noodzakelijkheden is voor hun beroep, kunnen ze vrijwel vanaf elke plek werken. Dit kan vanuit eigen huis zijn, maar ook vanuit bijvoorbeeld internetcafés, bibliotheken, coworkingplekken of hotelkamers. In principe is elke plek met een internetverbinding geschikt om taken uit te voeren en doelen te bereiken die men normaal vanuit een vaste werkplek zou verrichten.

digitalnomads2

Zegt je dit al iets? Ok dan begrijp je de rode draad van deze vrije ruimte. Wij leggen een basis om in het volgende stadia van ons leven verder te bouwen op communicatie, digitale strategie , journalistiek etc … Wij willen onze boodschap de wereld insturen.

Wij, ‘Digital Nomads’ gaan een collectief starten in deze vrije ruimte waar bloggen centraal staat. Via brainstorming starten we een sterk concept die heel wat engagement zal nodig hebben. We gaan leren omgaan met schrijven op een losse manier. We leren vooral ook samenwerken. Sterke beelden, die maken we zelf. Deze foto’s kunnen we onder andere gebruiken voor ons eigen Instagram-account die we zullen opstarten. Volgers werven op social media wordt belangrijk… Kortom, we geloven in het collectief en zorgen dat we gezien zijn.

digitalnomads3

Cool, dit lijkt me bijzonder interessant. Wat heb ik eigenlijk nodig? In deze schoolse situatie hebben we heel veel middelen. We kunnen gebruik maken van de PC’s en de Ipads. We hebben zelfs Smartboards om te brainstormen. Nu, is het niet leuker om op andere locaties te werken?

Het zou dus wel een meevaller zijn moest je toch wat mobieler zijn. Wat heb je dus effectief nodig?
Een laptop of tablet is een must. Een fototoestel en een smartphone zijn onze digitale instrumenten. Een creatief brain dat verder ontwikkelt kan worden is een bijzondere meerwaarde. Hetgeen die je zeker moet bezitten is heel veel interesse!

Ps: Jullie zullen begeleid worden door @leoutdoorphotographer . Aan jullie om uit te vissen wie dit is.

@ Go-Atheneum

  • 6de jaar only
  • Maximum aantal leerlingen: 10
  • Een vergaderlokaal (De eerste brainstorm-sessies)
  • Ipads van de school indien nodig (1 per lln)
  • Kostprijs bekende gastspreker (€ pp nog overeen te komen)
  • Bepaalde werkmomenten vinden op locatie plaats. Dit kan een kleine 
    kostprijs met zich meebrengen. Dit alles wordt door de leerlingen zelf beslist.
 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. De inschrijvingen...

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.