Heb je interesse in maatschappelijke thema’s? Ben je mondig, kritisch en geef je graag je eigen mening? Discussieer je graag met anderen over mens en maatschappij? Dan is de vrije ruimte KRAS iets voor jou!

Je kan als leerling van de 3de graad deelnemen aan KRAS of het scholierenparlement. KRAS is een discussie- en rollenspel voor jongeren en werkt schooloverstijgend. Over heel Vlaanderen komen jongeren in de vrije tijd samen om met leeftijdsgenoten op het scherp van de snee te debatteren over mondiale thema's. Dit gaat in Aalst door in het schepenhuis, enkele avonden op een schooljaar, van 17u-19u.

Daarbij staan discussie en de eigen mening centraal.

Elk schooljaar wordt er een nieuw jaarthema met een mondiale inslag gebruikt om de jongeren in te leiden in de wondere wereld van de democratie en het debatteren. Vanuit het standpunt van mensen die iets te zeggen hebben over globalisering krijgen de jongeren het beste zicht op de vaak heikele, mondiale thema's. Daarom kruipen jongeren in de huid van een politieke partij, een jongere uit een ander land, de regering van een land, de pers, een belangengroep, enz. Ze verdedigen hun stem met verve en ondervinden aan den lijve de spanningen die bestaan tussen de verschillende partijen.

In de uren van de vrije ruimte onderzoeken we samen het thema, de verschillende rollen, bereiden we ons voor op de gespreksonderwerpen en schrijven we moties die voorgelegd worden.

Als kers op de taart gaan we een dag naar het federaal of Vlaams parlement om alle KRAS-jongeren van Vlaanderen toe te spreken.

Lesgever: mevr. O. Kiekens

 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. De inschrijvingen...

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.