Naast 25 lesuren basisvorming zijn er 2 lesuren gekoppeld aan differentiatie.

Het projectuur ‘Wijs op Weg plus’ (WOW+) is een voortzetting in het tweede jaar, van WoW uit het eerste jaar. Tijdens het projectuurd wordt er verder gewerkt rond o.a. digitale competenties, financiële en juridische competenties ...

Het andere projectuur bestaat uit remediëring of uitdieping. Voor wiskunde, Nederlands en Engels/Frans wordt gedifferentieerd in het leerpad remediëring. Hier ondersteunen we leerlingen die het wat moeilijker hebben. Leerlingen die moeilijkheden ondervinden met o.a. studeren of planning kunnen ook terecht in de remediëring Leren Leren

 leerpad remediëring

In het projectuur Uitdieping bieden we de sterkere leerlingen meer uitdaging aan. Daarin kiezen leerlingen een module van één lesuur volgens hun talenten en interesses.

leerpad uitdieping

Wiskunst

Wiskunde zit overal verborgen en omvat meer dan alleen maar formules en definities. Denk maar aan mandala’s, de Eiffeltoren of de snelheid van een tennisbal tijdens Wimbledon. In wiskunst maken we op een speelse manier kennis met verschillende contexten waar wiskunde te vinden is: kunst, sport, architectuur, economie, aardrijkskunde, film, muziek en nog véél meer.

Ben je geïnteresseerd in wiskunde, goed in logisch redeneren en/of wil je de wiskundige achtergrond van je eigen hobby te weten komen? Dan ben jij de geschikte persoon om mee te werken aan deze uitdieping. Hopelijk kunnen wij op jou rekenen!

Creatie

Zoals de naam het al weergeeft is deze uitdieping geschikt voor de creatieve geesten onder ons. Deze sluit aan bij de leerlingen die interesse of talent hebben voor artistieke vorming en kunstbeleving gemaakt op jouw leeftijd.

Enkele mogelijke voorbeelden die in de lessen worden behandeld:

  • Graffitiwerk
  • Het creëren van een kunstwerk
  • Allerlei opdrachten die in teken van kunst staan

Creatief zijn en samen kunnen werken is hier een must!

Woord & Cultuur

Woord en cultuur is ideaal voor creatieve en taalvaardige leerlingen met interesse voor cultuur. Ook taal speelt een belangrijke rol in ons leven. Allerlei thema’s komen aan bod: we werken rond poëzie en drama, maar verkennen ook alle mogelijke kunstvormen, onder meer in musea, theater en film.

Op een speelse en kindvriendelijke manier verruimen de leerlingen hun culturele horizonten en verleggen ze hun grenzen. Tijdens improvisatieoefeningen leren ze hun gêne overwinnen en bouwen ze aan hun zelfvertrouwen. We hopen samen met gemotiveerde en geïnteresseerde leerlingen voor een leuk en vooral een leerrijk schooljaar te zorgen.

Multimedia

In het project Multimedia gaan we projectmatig aan de slag met verschillende ICT- toepassingen, maar ga je ook creatief en inventief aan de slag met de computer:

  • Je leert werken met Word, Excel, PowerPoint... a.d.h.v. praktijkvoorbeelden zoals het organiseren van een feestje of maken van een uitnodiging.
  • Je werkt met een aantal apps in de iPad-lessen. Denk maar aan het maken van mindmaps, presentaties, prikborden, notities...
  • Leer werken met beeld, geluid en film.
    Toon jouw digitale skills door o.a. een presentatie in de vorm van een geluidsof filmfragment te maken.
  • Surfen op het internet? Leer op een vlotte en veilige manier digitale informatie te zoeken, verwerken en bewaren.
  • Leer de basisprincipes van het programmeren in deze module en schrijf je eigen eenvoudige programma’s!

Minilabo Wetenschappen

In de wereld rondom ons zijn er nog heel wat prikkels die uitnodigen om te observeren, te onderzoeken, vragen te stellen en informatie te verzamelen. Uiteraard blijft de levende natuur een belangrijk onderdeel van de lessen, maar we gaan toch ook al eens snuisteren in de wereld van de moleculen, de stoffen en hun eigenschappen.
We ontrafelen ook al enkele geheimen over het licht, het geluid, de fasenovergangen ...

Smaakt dit naar meer? Dan zijn de lessen minilabo beslist iets voor jou!

Zelfstandig Leerpad

Voor de leerlingen die nood hebben aan een extra uitdaging, voorziet onze school het leerpad zelfstandig werken.

Hier zal je worden uitgedaagd om jouw kennen en kunnen verder uit te breiden en te optimaliseren a.d.h.v. zelfstandige opdrachten.

 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen schooljaar 2020-2021

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement... en voor...

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.