Complementair deel tweede leerjaar tweede graad

Naast de 24 lesuren basisvorming en 4/7 lesuren in het specifiek deel, hebben de leerlingen 4 lesuren complementaire activiteiten. Daarvan krijgen ze één lesuur informatica. Dit kan in de sportwetenschappen worden vervangen door een lesuur remediëring. Ook bij leerlingen uit de andere studierichtingen kan deze remediëring worden aanbevolen door de klassenraad.

Alle leerlingen die geen remediëring nodig hebben, krijgen interactief Engels (mogelijk in alle richtingen, behalve SPWE) of uitbreiding wiskunde (enkel voor Latijn of economie).

Daarnaast hebben de leerlingen de keuze uit een project van 2 lesuren. De leerlingen van Sportwetenschappen hebben, gezien hun uitgebreider specifiek deel, geen projecten.

ca 4 2019v2

 

Projecten vierde jaar

De projecten van 2u:

Project Kunst en Cultuur (2u)

Welke dimensies kunnen we ontdekken binnen onze maatschappij? In dit project bestuderen we de mens als individu en de mens in groep, in de maatschappij en in de wereld waarin hij leeft. De mens en de samenleving staan centraal, telkens thematisch aan bod gebracht door creatieve opdrachten, gekoppeld aan de theorie. We verkennen, we onderzoeken, we leren, we verwerken, zijn creatief en plaatsen de mens daarbij steeds centraal.

Project Labo wetenschappen (2u)

In de tweede graad krijg je in alle studierichtingen de wetenschapsvakken biologie, chemie en fysica. Wetenschap omvat natuurlijk veel meer dan theorie en formules. Tijdens het labo wetenschappen kruip je in de huid van een echte onderzoeker, met labojas natuurlijk. Je zal zelf onderzoeksvragen opstellen, experimenten opzetten en beschrijven om antwoorden te vinden op vragen zoals ‘zit er echt ijzer in onze voeding?’, ‘wat is het effect van de zon op ons leven?’ en ‘hoe wordt zonnecrème gemaakt?’. Houd je van experimenteren en wil je op een wetenschappelijke wijze de wereld ontdekken? Dan is dit echt iets voor jou!

Project Extra wiskunde (2u - enkel voor leerlingen die al 4+1 of 5u wiskunde volgen)

Dit project is bedoeld voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in de 7u wiskunde in de derde graad. Door het realiseren van de uitbreidingsdoelstellingen en uitdieping van de theorie en de oefeningen, kan je je redeneervermogen aanscherpen en krijg je een beter beeld van de verwachtingen in de 7u.

 Project Sport als basis voor een gezonde levensstijl (2u)

In deze module gaan we werken aan onze algemene fysieke paraatheid. Door middel van doorgedreven sportlessen zullen we werken aan al onze lichamelijke basiseigenschappen. Kracht, lenigheid, uithouding, snelheid, coördinatie en evenwicht, allemaal zullen ze aan bod komen tijdens dit project.

We proberen een gezonde geest in een gezond lichaam na te streven door middel van duurlopen, zwemlessen, core stability training, enz. Verder ga je hier ook de basistheorie verwerken van trainingsleer. Ben je dus geïnteresseerd in hoe het lichaam reageert tijdens fysieke inspanningen, wil je leren hoe je voor jezelf een trainingsschema kan maken en ben je het ermee eens dat regelmatig sporten een belangrijke stap is naar een gezonde levensstijl, dan is deze module zeker iets voor jou!

webs11

De projecten van 1u:

Interactief Engels (1u)

Tijdens de lessen Interactief Engels werk je aan je spreekvaardigheid. Je verrijkt op een leerrijke en aangename manier je woordenschat en je leert na te denken in het Engels. Je probeert je Vlaamse tongval om te zetten in RP (received pronunciation) en babbelt of debatteert over allerlei topics die op dat moment leven in de wereld. Je mag ook zelf activiteiten voorstellen. Een beetje drama schuwen we evenmin. Iedereen zal zeker zijn gading vinden in de op til staande projecten.

Remediëring Nederlands/Engels/Frans/economie/wiskunde/wetenschappen (1u)

Tijdens dit lesuur worden de leerlingen geremedieerd voor talen, economie, wiskunde of wetenschappen, meestal op advies van de klassenraad (van het vorige schooljaar). Ook bij leerlingen uit de andere studierichtingen kan deze ‘update’ worden aanbevolen. Tijdens deze lessen helpt de leerkracht bij het verwerken of inoefenen van de leerstof.

Upgrade Wiskunde (1u, enkel voor economie en Latijn)

De leerlingen uit de richtingen Economie en Latijn krijgen de mogelijkheid om hun wiskundekennis uit te breiden naar analogie met de leerlingen uit Sportwetenschappen en Wetenschappen (die 5 uur wiskunde krijgen). Dit biedt de mogelijkheid om ook vanuit deze richtingen in de derde graad beter voorbereid te kiezen voor een wiskundige richting.

 

 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.