Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.

De derdejaars leerlingen niet-confessionele zedenleer (klassen economie1&3 en humane wetenschappen) zijn tijdens de lesuren gaan wandelen met enkele bewoners van het woonzorgcentrum Mijlbeke. We willen de humanistische waarden niet enkel overbrengen met lessituaties, maar ook met ervaringen. De leerlingen konden zelf kiezen welke waarden ze het meeste vooropstellen en hoe ze dit praktisch zouden aanpakken. Hun oog was gevallen op zorgzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Met veel zin, maar ook een veel zenuwen vertrokken ze naar het woonzorgcentrum. Het was een onwennige start, waarbij onze leerlingen verdacht verlegen waren, maar eenmaal iedereen gekoppeld was, ging de wandeling heel vlot. Er werden gesprekken gevoerd over vroeger en nu. Na afloop nog een tasje koffie of een glaasje water.

De leerlingen vonden dit een geslaagde namiddag en kunnen niet wachten om dit opnieuw te doen. Tezelfdertijd konden we naast al deze vrolijkheid ook de ernst zien, en kregen onze leerlingen zicht op de uitdagingen die deze mensen moeten aangaan.

Een namiddag met groeiend begrip onder een warm lentezonnetje.

bejaarden02

Deel dit artikel:
FaceBook  Twitter
 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/76 96 20
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2019-2020

Inschrijvingen schooljaar 2019-2020

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. In het...