Het Atheneum Aalst heeft er een nieuwe campus bij. Doordat het leerlingenaantal maar bleef stijgen, kampte het Atheneum al enkele jaren met een capaciteitsprobleem. Daarvoor werd na een lange zoektocht nu samen met Scholengroep 19 Dender een oplossing gevonden.

De vierde-, vijfde- en zesdejaarsleerlingen namen in oktober voor een aantal vakken het voormalige gebouw van de Dienst Belastingen (vroeger Kijk- en Luistergeld) in gebruik. De eerste en tweede verdieping werden door eigenaar DBS-projects in overleg met de school volledig getransformeerd tot een hippe en functionele leeromgeving.

Voor leerlingen en leerkrachten was de verhuis even wennen, maar na de eerste weken zijn de reacties overwegend positief. Leerlingen ervaren de zelfstandige verplaatsingen tussen de Graanmarkt en het Bauwensplein als een goede voorbereiding op het hoger onderwijs. Aangezien enkel de hogere jaren les volgen in het nieuwe gebouw, is de sfeer er ook wat gemoedelijker. De moderne leslokalen en open ruimtes zijn een welkome afwisseling met de gezellige, wat meer traditionele sfeer op de Graanmarkt.

Op donderdag 22 november vond de officiële opening plaats. Het begin van een nieuw hoofdstuk in de jarenlange traditie van de school.

Deel dit artikel:
FaceBook  Twitter
 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be
tel. GM voor 1e tot 4e jaar: 053/46.64.03
tel. BP voor 5e en 6e jaar: 053/46.64.06


Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.