Er zijn heel wat manieren om het klimaat te redden! De broeikasgasuitstoot tegengaan is daar de belangrijkste van! In opdracht van de Vlaamse Regering tracht het Vlaams Energieagentschap in 2018 een lokale dynamiek rond energietransitie te creëren. Dit via de campagne ‘Overal stroomversnellers’. Stad Aalst diende hiervoor twee projecten in. Eén van die projecten gaat ook de scholen aan: het project ‘Zon-licht en -warmte voor uw school’.

Het voorstel: via het plaatsen van een installatie zonnepanelen worden besparingen gegenereerd die we zullen herinvesteren in o.a. efficiënte verlichting, grondige isolatie en een meer duurzame vernieuwde verwarming. Deze investeringen worden gedragen door de subsidie.

Zodra 1% van de volwassen inwoners heeft gestemd, ontvangt Stad Aalst tot 1 EUR subsidie per inwoner als startkapitaal om de ingediende projecten mogelijk te maken. Aalst heeft 685 stemmen nodig om in aanmerking te komen voor een subsidie van 85 000 EUR.

Stemmen jullie mee?! Voor zondag 7 oktober! Zo maken we van Aalst een duurzame stad, mét duurzame scholen! GO! Atheneum Aalst tekenende alvast in voor het project.

  • Stap 1: Surf naar www.stroomversneller.be
  • Stap 2: Selecteer ‘Aalst’ en bekijk de projecten.
  • Stap 3: Breng je stem uit voor “Zon-licht en -warmte voor uw school’.
  • Stap 4: Bevestig jouw stem.
  • Stap 5: Klaar!
Deel dit artikel:
FaceBook  Twitter
 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/46 64 00
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be
tel. GM voor 1e tot 4e jaar: 053/46.64.03
tel. BP voor 5e en 6e jaar: 053/46.64.06


Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.