Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.

Kansarmoede is en blijft een schrijnend probleem in onze samenleving. Dit vindt ook zijn weg naar de scholen.

Met de organisatie vierdewereldgroep Aalst brachten we dit deze week onder de aandacht op de 'Werelddag van verzet tegen armoede'.

De leerlingen in de tweede graad kregen ter voorbereiding lessen over het thema in het vak levensbeschouwing. Donderdagvoormiddag stuurden we een delegatie van deze vierdejaars naar het Werfplein waar ze hun ideeën op het puzzelstuk voorstelden en waar ze ideeën opnamen van de andere scholen.

stop de armoede01

Deel dit artikel:
FaceBook  Twitter

Sofie en Anouk brachten enkele liedjes om de lesweek van de kleuters van juf Els en juf Sabrina te beëindigen. Liedjes uit hun repertoire en liedjes speciaal voor deze kleine vriendjes. Met 'Let it go' hadden we toch de favoriet van enkele kleine vrienden vast. Maar met 4 liedjes waren ze duidelijk niet tevreden, dus zochten onze muzikanten onder luide aanmoediging nog enkele bisnummers op. Bedankt voor de fijne momenten.

schoolband lln02

Deel dit artikel:
FaceBook  Twitter

Afgelopen weekend was onze school aanwezig op de HuJo's Rockrally.

Dit evenement ging door in de Aalsterse zaal De Cinema (Hopmarkt).

Onze schoolband uit het vijfde heeft het beste van zichzelf gegeven en volgens de hooggeëerde jury "een betere versie van The Scientist gebracht dan Coldplay zelf". Maak u geen illusies dat dit een softe band zou zijn, de set werd beëindigd met stevige punkrock van The Offspring.

Helaas moesten we de eerste prijs naar de concurrent laten gaan, maar we kijken allen uit naar de volgende kansen.

Deel dit artikel:
FaceBook  Twitter

De school verwelkomt je graag op onze pasta-avond op 15 november. Inschrijven kan door een berichtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van het aantal mensen en van de gewenste maaltijd(en) voor 7 november (Betalen doet u de avond zelf aan de kassa of via overschrijving op BE91 0682 0545 0976)

bestelling eetfestijn

 

 

Deel dit artikel:
FaceBook  Twitter

Beste leerlingen

Het nieuwe schooljaar is in zicht! Hopelijk hebben jullie tijdens deze zonnige vakantie volop genoten en keren jullie volgende week ontspannen terug naar school. Wij staan alvast klaar om jullie opnieuw te verwelkomen:

  • De leerlingen van het EERSTE LEERJAAR verwachten we om 9u15 voor een ontbijt en kennismakingsactiviteiten. Om 15u worden ook jullie ouders verwacht voor een informele babbel met een drankje.
  • De NIEUWE leerlingen van het TWEEDE tot en met het ZESDE LEERJAAR starten om 9u30. Jullie worden onthaald door de leerlingenbegeleiders en sluiten om 11u aan bij jullie klas.
  • Alle ANDERE LEERLINGEN starten om 11u. De lessen beginnen om 12u, na een uurtje administratie.

De eerste schooldag eindigt voor iedereen om 15u.

We wensen jullie alvast een goede start!

Het schoolteam

Deel dit artikel:
FaceBook  Twitter
 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/76 96 20
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen schooljaar 2019-2020

Inschrijvingen schooljaar 2019-2020

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. In het...