Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. In het eerste jaar kunnen we volgend schooljaar 135 leerlingen inschrijven.

Het GO!Atheneum behoort tot het LOP-gebied Aalst (Lokaal Overlegplatform). Alle hieronder vermelde data en aantallen zijn bekend bij het LOP. De school schrijft chronologisch in.

Er zijn 3 inschrijvingsperiodes:

Periode 1: vanaf vrijdag 1 februari 2019 tot en met vrijdag 1 maart 2019 kunnen zich reeds inschrijven:

  • de kinderen die reeds een (half-)broer of (half-)zus op onze school hebben
  • de kinderen van personeelsleden van onze school

Periode 2: vanaf zaterdag 16 maart 2019 tot en met vrijdag 29 maart 2019 :sociale mix: iedereen mag inschrijven! De school schrijft alle kinderen in, maar in deze periode moet de school zich houden aan vooraf afgesproken aantallen voor bepaalde groepen. Het inschrijvingsrecht – in voege sinds 1 september 2012 – wil de sociale mix bevorderen en voorziet in alle scholen binnen een LOP-gebied een voorrangsperiode voor indicatorleerlingen.

Indicatorleerlingen zijn:

  • kinderen van wie de moeder geen diploma secundair onderwijs heeft en geen studiegetuigschrift van het zesde jaar secundair onderwijs;
  • kinderen uit gezinnen die vorig schooljaar recht hadden of dit schooljaar recht hebben op een schooltoelage;
  • kinderen van ouders die behoren tot de trekkende bevolking;
  • kinderen die buiten het gezinsverband leven.

Tot 23 maart kunnen we tot maximum 39 indicatorleerlingen inschrijven en tot maximum 91 niet-indicatorleerlingen.

Eens deze maxima bereikt zijn, wordt elke nieuwe inschrijving van leerlingen die wensen in te schrijven, geregistreerd als een uitgestelde inschrijving, dit in chronologische volgorde.Wanneer deze voorrangsperiode voorbij is, worden deze uitgestelde inschrijvingen omgezet in gerealiseerde inschrijvingen. voor zover het maximumaantal van 130 leerlingen niet bereikt is.

Periode 3: vanaf maandag 1 april 2019: vrije inschrijvingen

Tijdens deze periode worden alle kinderen ingeschreven zolang er plaats is.

Wanneer de maximumcapaciteit van 130 is bereikt, wordt de inschrijving niet gerealiseerd. Deze leerlingen worden in het inschrijvingsregister genoteerd in chronologische volgorde bij ‘niet gerealiseerde’ inschrijvingen. Plaatsen die nadien vrijkomen worden ingevuld door de niet gerealiseerde inschrijvingen, en dit alweer in chronologische volgorde.

De inschrijvingen gebeuren liefst na afspraak (tel.: 053/76.96.20 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Gelieve bij de inschrijving de identiteitskaart van de leerling mee te brengen en indien mogelijk, het laatste rapport.Bij inschrijving is de aanwezigheid van een ouder vereist.

Onze jaarlijkse OPENDEURDAG gaat door op zaterdag 30 maart van 14u tot 17u30. Ook op die dag kan u inschrijven.

U kan uiteraard bij vragen altijd de school contacteren op het nummer 053769620.

Deel dit artikel:
FaceBook  Twitter
 

Go! Atheneum,
Graanmarkt 14, 9300 Aalst
Bauwensplein 13, 9300 Aalst
tel.: 053/76 96 20
E-mail: atheneum@atheneumaalst.be


Inschrijvingen eerste leerjaar schooljaar 2019-2020

Inschrijvingen eerste leerjaar schooljaar 2019-2020

Elke ouder kan zijn kind inschrijven in het Atheneum, na instemming met haar pedagogisch project en het schoolreglement. In het...